Save the date: Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2022

Save the date: Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2022

Op 9 november 2022 organiseert Stedebouw & Architectuur in samenwerking met Duurzaam Gebouwd, TU Eindhoven, Ruimte-OK en hoofdsponsor Anculus de tweede editie van het Duurzame & Gezonde Scholen Congres. Vier thema’s staan dit jaar centraal en daar kan ook jij aan bijdragen.

Foto door Walter van der Stelt

Gezond onderwijsvastgoed is al jarenlang een ambitie, maar nog lang geen werkelijkheid. Teveel scholen hebben nog te kampen met een ondermaats binnenklimaat en te weinig financiële middelen om hier iets aan te doen. De oplossingen zijn (doorgaans) bekend, maar het proces om een verduurzamingstraject in gang te zetten lang niet altijd. Wij nodigen je uit om samen met ons dit proces in kaart te brengen.

De thema’s van 2022

De tweede editie van het Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2022 gaat verder dan inspireren. Wij willen concreet stappen zetten door overheden, schoolbesturen en marktpartijen met elkaar in contact te brengen. Dat doen wij met keynotes, workshopsessies, rondetafelgesprekken en een debat. Hierin zijn gedurende het congres vier thema’s leidend:

  • Samenwerking: welke samenwerkingsvormen tussen overheid, school en markt zijn er te maken om nieuwbouw, renovatie of verduurzaming haalbaar te maken?
  • Financiering: welke investeringsprogramma’s zijn er, hoe kom je in aanmerking voor subsidies en bieden overeenkomsten zoals een Design & Build-team uitkomsten om een renovatie te financieren?
  • Multifunctionaliteit: kunnen schoolgebouwen breder worden ingezet, in plaats van dat ze om 15:00 uur de deuren sluiten? Remote labs bij universiteiten bieden bijvoorbeeld aan voortgezet onderwijs een locatie om te studeren.
  • Best practices: succesverhalen zijn waardevolle inspiratiebronnen. Leer tijdens het congres over oplossingen voor het binnenklimaat, energieopslag en innovatieve ontwerpen. Telkens staat centraal hoe het gebouw ondersteunend is aan het verbeteren van de leerprestaties.

We heten je welkom in Zwolle

Het Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2022 vindt plaats op 9 november 2022 in het moderne congrescentrum Lumen in Zwolle, gelegen in het stadioncomplex van PEC Zwolle en goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Benieuwd? Houd de website van het Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2022 in de gaten voor het programma of meld je alvast aan. Partijen aangesloten bij het onderwijs genieten van een fikse korting op de toegangsprijs.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven