Anko van Hoepen

Anko van Hoepen

Organisatie:
PO-raad

Anko van Hoepen MSc (1973) is sinds 1 februari 2017 vicevoorzitter van de PO-Raad. 

Van Hoepen kent het primair onderwijs van binnen en buiten. Na het behalen van de lerarenopleiding werkte hij acht jaar als leraar in het basisonderwijs, waarvan de laatste jaren ook als IB'er. Hierna werd hij schoolbegeleider bij Regionaal Pedagogisch Centrum Zeeland en kwaliteitscoördinator op een aantal scholen. Na vervolgens vier jaar directeur van CBS 't Honk te zijn geweest, trad Van Hoepen in 2007 toe tot het College van Bestuur van de Alpha Scholengroep, een schoolbestuur met 15 basisscholen in Zuid-Beveland. In 2012 behaalde hij de Executive Master of Management in Education aan de TiasNimbas Business School.

Tijdens zijn periode bij Alpha Scholengroep was Van Hoepen al actief voor de PO-Raad. Zo was hij sinds 2013 lid van het Algemeen Bestuur en werkte hij een half jaar lang een dag in de week mee aan het project 'Academische werkplaats'. Ook maakte hij deel uit van de werkgroep 'Visitatiestelsel', de netwerken 'Goed Bestuur' en 'Krimp' en was hij ambassadeur van het Platform Muziekonderwijs.

Naast zijn vicevoorzitterschap van de PO-Raad is Van Hoepen vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, voorzitter van de Raad van Toezicht van Sport Utrecht, lid van de Adviesraad van MPM/MME TIAS School for Business and Society en lid van de Raad van Advies van BAB academy.

Van Hoepen is getrouwd en heeft twee kinderen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven