Van inzicht naar uitzicht bij schoolventilatie

Van inzicht naar uitzicht bij schoolventilatie

Oplossingen en technieken om een optimale ventilatie te bereiken zijn belangrijk, maar laten we niet het proces dat eraan vooraf gaat vergeten. Daar pleit Jeroen Paas voor, expert huisvesting en verduurzaming bij Ruimte-OK. 

​“Als je geen goed proces hebt staan, ga je jouw geld misschien wel verkeerd investeren”, waarschuwt Paas. Tijdens het webinar Frisse en Circulaire Scholen op 22 september schetst hij situaties hoe schoolbesturen optimaal kunnen ventileren door op voorhand inzichtelijk te maken wat beter kan.

“Een goede organisatie helpt om beter te gaan ventileren”, zegt hij. “Wat is de huidige staat van het gebouw? Hoe goed of slechts doet die het qua ventilatie? Vaak heb je niet eens nieuwe installaties nodig om optimale ventilatie te behalen, bijvoorbeeld omdat bestaande voorzieningen verkeerd worden gebruikt of niet onderhouden zijn. Door die procesoptimalisatie kom je van inzicht naar uitzicht.”

Paas verzorgt de sessie op 22 september aan de hand van de handreiking Optimaal ventileren op scholen, die Ruimte-OK aan het begin van de coronapandemie samen met betrokken partijen heeft opgesteld. Hierin zoomen ze in op het proces waarmee scholen stap voor stap tot optimale ventilatie kunnen komen. “Fraai vind ik altijd de tabel die CO2-waardes gebruikt als indicatie voor welke maatregelen je kunt nemen”, zegt Paas. “Zo houd je het simpel en weet je waar je aan toe bent.”

Van inzicht naar uitzicht bij schoolventilatie

Goed ventileren vraagt dus ook om instructie, kwaliteitsborging en een goed proces. Op 22 september licht Paas dit nader toe. Benieuwd geraakt? Meld je dan nu aan voor het webinar.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven