Rondleiding biofilische basisschool De Verwondering

Rondleiding biofilische basisschool De Verwondering

februari23

De eerste biofilische basisschool, naar ontwerp van ORGA architecten, viel meermaals in de prijzen, waaronder de Gouden Kikker tijdens de Nederlandse Duurzame Bouwen Awards. Grijp nu de kans om deze bijzondere school te bezoeken.

Basisschool De Verwondering is de eerste van een nieuwe generatie biofilische schoolgebouwen waarin het krachtige effect van natuurlijke principes op het leervermogen wordt erkent en benut. Het ontwerp van ORGA architect won o.a. de Gouden Kikker 2021 voor het Meest Duurzame Project van Nederland. Op Stedebouw & Architectuur hebben we al meermaals over de school gepubliceerd.

ORGA architect biedt nu de unieke mogelijkheid om dit innovatieve gebouw van binnen en buiten te bekijken tijdens een aantal open dagen. Architecten Daan Bruggink en Guus Degen, de ontwerpers van het gebouw, leiden je rond door de school. Ze vertellen uitgebreid over alle kansen en uitdagingen die het ambitieuze project bood en de keuzes die gemaakt werden op het gebied van vormgeving, materialen en techniek.

Programma

9:30 - Ontvangst
10.00 - Presentatie door architecten Daan en Guus over de totstandkoming van het ontwerp en de weg naar realisatie
11:00 - Rondleiding in twee groepen door het gebouw onder begeleiding van de architecten
12:00 - Broodje en drankje
12:30 - Afsluiting

Data

Dinsdag 22 februari, van 9:30 tot 12:30, incl. lunch
Woensdag 23 februari, van 9:30 tot 12:30, incl. lunch
Voor beide ochtenden wordt een maximum van 50 personen gehanteerd.

Voor de presentatie en rondleiding wordt een bedrag gerekend dat de kosten dekt en voor het overige deel ten goede komt voor het onderwijs, de kinderen en de school.

Let op: dit betreft een extern evenement. Alle informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je op de website van de organisatie.

maandag 27 december 2021 @ 12:11 uurpermalink

Naar het overzicht

Terug naar boven