Anko van Hoepen

Anko van Hoepen

Organisatie:
Utrechtse Onderwijsagenda

Anko van Hoepen MSc (1973) is sinds 1 januari 2022 voorzitter van het College van Bestuur van SPO Utrecht.

Van Hoepen kent het primair onderwijs van binnen en buiten. Na het behalen van de lerarenopleiding werkte hij acht jaar als leraar in het basisonderwijs, waarvan de laatste jaren ook als IB'er. Hierna werd hij schoolbegeleider bij Regionaal Pedagogisch Centrum Zeeland en kwaliteitscoördinator op een aantal scholen. Na vervolgens vier jaar directeur van CBS 't Honk te zijn geweest, trad Van Hoepen in 2007 toe tot het College van Bestuur van de Alpha Scholengroep, een schoolbestuur met vijftien basisscholen in Zuid-Beveland. In 2012 behaalde hij de Executive Master of Management in Education aan de TiasNimbas Business School.

Tijdens zijn periode bij Alpha Scholengroep was Van Hoepen ook actief voor de PO-Raad. Zo was hij sinds 2013 lid van het Algemeen Bestuur en werkte hij een half jaar lang een dag in de week mee aan het project 'Academische werkplaats'. Ook maakte hij deel uit van de werkgroep 'Visitatiestelsel', de netwerken 'Goed Bestuur' en 'Krimp' en was hij ambassadeur van het Platform Muziekonderwijs. Uiteindelijk werkte Van Hoepen negen jaar lang voor de PO-Raad, vijf jaar lang als bestuurder.

Sinds 1 januari 2022 is Van Hoepen voorzitter van het College van Bestuur van SPO Utrecht. Dit schoolbestuur bestaat uit 38 openbare scholen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Ook is Van Hoepen als voorzitter Raad van Toezicht betrokken bij SportUtrecht, als lid van de Raad van Advies bij MBO Utrecht en als lid van de Raad van Toezicht bij het Nationaal Jeugdfonds van Jantje Beton en NUSO.

Van Hoepen is getrouwd en heeft twee kinderen.

Social Media

Linkedin   

« Naar het overzicht

Terug naar boven