Marijn Schenk

Marijn Schenk

Functie:
Architect/partner NEXT architects

Organisatie:
NEXT architects

Marijn Schenk is directeur en oprichter van NEXT architects. NEXT architects is een internationaal architectenbureau dat sinds 1999 werkt aan ontwerp- en onderzoeksprojecten op het gebied van stedenbouw, architectuur en infrastructuur.

Als projectarchitect is Marijn Schenk verantwoordelijk voor het ontwerp van de Montessorischool Oog in Al, waarbij de Daphne Schippersbrug is geïntegreerd in het dak van de school. Het fietspad slingert over het schooldak naar het Amsterdam Rijnkanaal.

Eerdere prijswinnende projecten van zijn hand zijn het gemeentehuis Bloemendaal, de Melkwegbrug in Purmerend, Het Elastisch Perspectief in Barendrecht en kinderdagverblijf Hestia in Amsterdam.

Naast de dagelijks leiding van het bureau vervult hij verschillende advies- en bestuursfuncties en was hij van 2017 tot 2023 Stadsbouwmeester van de gemeente Amstelveen. Schenk is lid de commissie omgevingskwaliteit gemeente Utrecht, van het Kwaliteitsteam Merwedekanaalzone, het Q-team A9 en het AkzoNobel trendteam en een veelgevraagd spreker en jurylid in binnen- en buitenland, waaronder de 16e internationale architectuurbiënnale van Buenos Aires, Argentinië.

Social Media

Linkedin   

« Naar het overzicht

Terug naar boven